Innehåll

Alla analyser av finansiell data utgår från den bokföringsdata som är inläst i systemet. Den kan komma från två källor:

Ladda upp sie4-fil

Första gången du laddar upp en sie4-fil så klickar du på fliken “Ekonomi” och laddar upp en fil i uppladdningsfältet. För att ladda upp fler filer därefter så klickar du på fliken “Ekonomi” och därefter knappen “Datahantering” uppe i högra hörnet. Där hittar du en knapp uppe till höger med texten “Ladda upp SIE4-fil”, klicka på den för att ladda upp fler filer.

 

 

Krav på filen

Begränsa inte datan till en viss månad när du exporterar utan ta med all data för respektive räkenskapsår, även innevarande. Det gör inget att det blir överlappande data under året, systemet utgår från den senast uppdaterade informationen i filerna. De filer som inte används har en liten triangel som varningssymbol och dessa kan tas bort (se nedan).

 

Rutiner

Under Administration > Inställningar kan ni ställa in så att Boardeaser påminner den som är ekonomiansvarig att ladda upp en aktuell SIE4-fil en gång per månad.

 

Radera uppladdade sie-filer

Direktintegrationer

Boardeaser erbjuder direktintegration mot Fortnox och PE Accounting, med dessa tillägg behöver man inte exportera och importera en fil, istället synkroniseras datan direkt. Se dessa guider för hur man kopplar integrationerna:

Fortnox Integration

PE Accounting Integration


Läs mer om SIE4-filformatet här: www.sie.se

 

Hittade du den hjälp du behövde?