Med Meddelanden kan alla användare i er styrelse diskutera säkert och krypterat. Påbörja en diskussion genom att klicka på Meddelanden i vänstermenyn och sedan “Skapa ny tråd”.

Ange vad tråden ska handla om i fältet “Titel” och skriv sedan det första meddelandet i fältet under. Bjud in alla eller utvalda användare genom att kryssa i dem i listan under “Skicka till”, dessa kommer få ett e-postmeddelande om att tråden skapats. Ingen som inte blivit inbjuden kan se diskussionstråden.

Det finns två val för meddelanden:

  • Viktigt: om man kryssar i Viktigt i meddelandet står det i e-postmeddelandet att det är brådskande att läsa meddelandet. Hela diskussionstråden dessutom klassas som viktig i Boardeaser och listas högst upp i listan av diskussionstrådar.
  • Bifoga meddelande i epost: Om man kryssar i denna ruta skickas ett e-postmeddelande med meddelandet till mottagarna. Kryssas denna ruta inte i måste mottagarna logga in på Boardeaser för att läsa meddelandet vilket innebär högre säkerhet än e-post eftersom all kommunikation via Boardeaser är krypterad.

Du kan också välja att ladda upp filer som kopplas ihop med meddelandet. När du är klar klickar du på “Spara och skicka inbjudan” längst ned till höger. Eventuella bifogade filer laddas samtidigt upp.

Ett e-postmeddelande skickas alltså till mottagarna i följande fall:

  • När tråden skapas och det första meddelandet skickas
  • Om antingen “Viktigt” eller “Bifoga meddelande i e-post” är ikryssade när meddelandet skickas

Om meddelandet inte är det första i en tråd, eller om varken viktigt eller bifoga är ikryssade kommer alltså inget e-postmeddelande skickas till mottagarna.

 

 

Hittade du den hjälp du behövde?