Denna funktion kräver att tillägget Fortnox Integration är aktiverat i Boardeaser, dessutom behövs en integrationslicens från Fortnox. 

Med tillägget Fortnox Integration går det att föra över bokföringsdata från Fortnox med ett klick till Boardeaser. På så sätt slipper ni exportera en sie4-fil och importera i Boardeaser.

 

Aktivera Fortnoxintegration

Börja med att följa Fortnox anvisningar för hur man integrerar mot ett annat system: Klicka här för att läsa Fortnox guide. Det är alltså Boardeaser som du ska söka efter bland Fortnox integrationer.

När Boardeaser är tillagt får du en autenticeringskod som du kopierar.

Logga sedan in i Boardeaser och gå till Styrelserummet för aktuell organisation. Har du inte aktiverat Boardeasers tillägg “Fortnox Integration” gör du det i Tilläggsshoppen.

När tillägget är aktiverat klickar du på “Inställningar” och sedan “Integrationer”.

Välj Fortnox bland de möjliga integrationerna och klicka på “Aktivera”. Klistra in autenticeringskoden du fått från Fortnox och avsluta genom att klicka på knappen “Aktivera”.

 

 

Importera bokföringsdata från Fortnox

På Ekonomi > Datahantering finns nu en blå knapp som heter “Fortnox”, se bild nedan. Klickar du på den så hämtas bokföringsdata till Boardeaser. Detta motsvarar att ladda upp en sie4-fil till Boardeaser med motsvarande data. Klickar du på pilen till höger om “Fortnox” så kan du som vanligt ladda upp en sie4-fil vid behov, till exempel från ett tidigare bokföringssystem. Har ni även aktiverat tillägget “PE Accounting Integration” så kan du välja även det.

 

 

 

Hittade du den hjälp du behövde?