Innehåll

Denna funktion kräver att tilläggen Marketing och Financials är aktiverat i Boardeaser, dessutom krävs ett Google-konto med tillgång till Google Analytics.

Med tillägget Marketing kan data från Google Analytics visualiseras i grafer i Boardeaser. Det finns ett stort antal färdiga grafer men det går också att använda denna data i egna grafer självständigt eller tillsammans med t ex bokföringsdata.

Koppla integrationen

Första gången behöver ett Google-konto kopplas till Boardeaser. Tänk på att all Analytics data som finns tillgänglig via kontot kommer delas med andra användare, så ställ först in i Google Analytics vilken data som ska vara tillgänglig via kontot.

Så här gör du:

  1. Kontrollera att tillägget Marketing är aktiverat i Tilläggsshoppen, aktivera det annars.
  2. Gå till Inställningar > Integrationer.
  3. Till höger om Google Analytics klickar du på “Aktivera”.
  4. Ett pop-up fönster visas där du anger e-post och lösenord till det google-konto som ska användas.
  5. Nu visas alla vyer från Analytics som finns tillgängliga via kontot. Klicka på knappen “Aktivera” för den eller de vyer vars data ska vara tillgänlig i Boardeaser.

Det kan ta någon timme innan Google slutför integrationen och skickar data till Boardeaser. Sedan delas den utvalda datan med ert konto i Boardeaser. Klickar man på “Inaktivera” för en vy så slutar ny data att delas, men den data som redan har skickats tas inte bort från grafer eller tabeller. OBS: Inaktiverar man hela kopplingen genom att klicka på “Inaktivera” på den stora knappen till höger om texten så tas alla grafer bort ur rapporter och dashboards med denna data.

Se filmklipp:

Färdiga grafer

Nu finns ett antal färdiga grafer tillgänglig att användas i rapporter eller egna dashboards. Om du väljer att lägga till en graf så visas grafer med Analytics data längst ned i listan med tillgängliga grafer.

Klicka här för att läsa mer om hur du lägger in grafer i rapporter.

 

Egna grafer och tabeller

Med tillägget KPI Analytics så går det att använda data när man skapar egna grafer och tabeller. För att välja data att lägga in i den egna grafen klickar du på “Lägg till datakälla” och sedan till mappen Default > Marketing > Analytics. Där väljer du konto, egendom och vy att lägga till data från. Tänk på att använda samma dataperiod från Analytics som den egnas grafens intervall, dvs månadsvis data från Analytics om grafen eller tabellen visar månadsvis data i övrigt.

Det går att använda datan från analytics som vilken variabel som helst i en formel.

Exempel:
För att få ut en graf med summan av alla reklam och annonseringskostnader (summan av alla 59xx konton) per session anger man denna formel:

{59}/vynamn.monthly.Sessions

Spara grafen eller tabellen när du är klar så kan du lägga till den i rapporter eller dashboards.

 

Klicka här för att läsa mer om formler.

Sätta upp Google Analytics

Saknar du spårning av din webb eller app så rekommenderar vi att läsa på Googles supportsajt hur du kommer igång med Analytics, klicka nedan:

support.google.com/analytics

 

 

Hittade du den hjälp du behövde?