När protokollet har godkänts (någon användare klickar på “Godkänn justerat protokoll”) så låses det, dvs det går inte längre att redigera protokollet. Om styrelsen trots det vill ändra något så går det att låsa upp det så här:

Inställningar

Varje styrelse kan själv bestämma hur många ledamöter som ska bekräfta återställningen av redan godkända eller signerade protokoll, men det förinställda antalet är 2 ledamöter. Ändra detta antal genom att gå till:

Inställningar > Avancerade inställningar > Möten

Återställ godkänt eller signerat protokoll

Så här gör du (du måste vara administratör eller angiven som sekreterare för det aktuella mötet):

  1. Gå till Visa protokoll
  2. Klicka på kugghjulet uppe till höger
  3. Klicka på “Lås upp”
  4. Ange vilka ledamöter som ska bekräfta upplåsningen (du kan ange dig själv om du är ledamot eller ordförande)
  5. Varje angiven ledamot får ett mail med begäran. När samtliga har accepterat återställningen så går protokollet att redigera igen.

Se ett filmklipp där två ledmöter ska acceptera återställning av ett e-signerat protokoll, varav en är den som begär återställningen:

 

Hittade du den hjälp du behövde?