Denna guide beskriver steg för steg hur du flyttar en organisation från en Client Manager (CM) till en annan utan att förlora åtkomst till bolagets styrelserum.
Viktig förutsättning innan du börjar:
För att kunna lägga till organisationen i den nya Client Managern måste ditt användarkonto vara direktinbjudet som användare i organisationens eget styrelserum. Annars mister du åtkomsten till bolaget när det kopplas loss från Client Managern.
Steg 1: Säkra din direktinbjudan i organisationen
- Gå in i den Client Manager som organisationen för närvarande tillhör.
- Gå till Organisationer > Alla organisationer i vänstermenyn och sök efter organisationen.
- Högerklicka på knappen Styrelserum på samma rad som organisationen och välj alternativet Öppna i ny flik.
- Byt till den nya fliken (Styrelserummet) och gå till Administration > Användare i vänstermenyn.
- Klicka på knappen Lägg till användare och bjud in ditt eget användarkonto (namn, e-postadress och personnummer).
Steg 2: Koppla loss organisationen från nuvarande Client Manager
- Gå tillbaka till den första fliken med Client Managern, där organisationen ska flyttas ifrån.
- Klicka på trepricksikonen (···) bredvid knappen Styrelserum och välj Ta bort.
Observera: Detta raderar inte organisationen eller dess data, utan kopplar enbart loss den från den ursprungliga Client Managern.
Steg 3: Koppla till organisationen i den nya Client Managern
- Navigera till den Client Manager som organisationen ska flyttas till.
- Gå till Organisationer > Alla organisationer i vänstermenyn.
- Klicka på pilen bredvid knappen "Lägg till organisation".
- Välj alternativet Lägg till befintliga organisationer.
- Leta upp organisationen i listan över dina direktkopplade bolag och klicka på Lägg till.
- (Valfritt) Om du inte vill ligga kvar som direktinbjuden användare i styrelserummet kan du nu gå tillbaka till organisationens Administration > Användare och ta bort dig själv från användarlistan genom att klicka på trepricksikonen (···) och välja Ta bort.